Sojaprisen stiger i USA oven på afgrøderapport
Wasde-rapporten fra februar er offentliggjort.

Sojaprisen stiger med fem dollars pr. ton i Chicago efter den seneste Wasde-rapport fra det amerikanske landbrugsministerum USDA, beretter Jyske Markets.

Baggrunden er faldende produktion, som samlet sender lagrene en anelse ned. Produktionen i Argentina estimeres at falde, mens den stiger i Brasilien. I en del andre lande falder produktionen.

"Samlet set er der tale om en meget beskeden lagerændring, men markedet ser ud til at fokusere på den lavere produktion og blive i troen på at den stærke efterspørgselsvækst vil fortsætte i 2018", skriver Jyske Markets.

Afgrødepriser overrasker med pæne stigninger Mark Onsdag 7. februar 2018 · 11:53

For majs får varme forhold i Argentina produktionen til at falde. Samtidig er der stigende forbrug. Der er dog begrænsede prisændringer.

For hvede falder slutlagrene med 1,9 mio. tons, trods øget produktion.

"Produktionsestimaterne hæves for Argentina og Ukraine, der til sammen står for 1 mio. af de i alt 1,2 mio. tons stigning. De er tilsyneladende sultne i Kina og Indonesien, som bærer hovedvægten af forbrugsstigningen på 3,1 mio. tons. Indonesiens import ventes at stige med 1 mio. tons og er dermed verdens største hvedeimporter foran Egypten", skriver Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.