Sojapriser klemt i sandwich mellem nedbør og negative fonde
Sojaprisen i Chicago får støtte med udsigter til store mængder nedbør i Midtvesten.

Sojabønner befinder sig lige nu i oprørt hav, melder Jyske Markets.

På den ene side stiger sojaprisen i Chicago lige nu med udsigter til store mængder nedbør i Midtvesten, som potentielt er en trussel mod sojaudbytterne. Dertil kommer lavere konkurrence fra Sydamerika.

Totalt udestående salg af amerikansk sojaskrå udgør således for øjeblikket 3 mio. tons fordelt på gammel og ny høst, hvilket er på niveau med de foregående to år, men der meldes for øjeblikket om tilbageholdenhed fra kommercielle købere om at øge afdækningen på ny høst terminer. Oven i kommer at også fondene massivt har nedbragt deres beholdninger af nettosolgte kontrakter.

På den anden side forventes en opjustering i samme område af sojaudbytterne i USDAs næste Wasde-rapport, der udkommer på onsdag. Det forventede nye estimat er 52,2 bushels pr. acre mod 51,6 bushels i sidste måned.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.