Spænding før rapport: Analytikere tror på ny opjustering af global hvedeavl
Torsdag i denne uge udkommer den månedlige Wasde-rapport. Et nøglespørgsmål er: Vil USDA opskrive den globale hvedeavl.

Den seneste måned har der været flere meldinger om opjusterede forventninger til den globale hvedehøst i indeværende høstår. Blandt andre opjusterede International Grains Council i forrige uge deres estimat med 20 mio. ton korn, heraf 6 mio ton hvede.

Der er således - ifølge flere analytikere - lagt op til at også det amerikanske landbrugsministerium USDA i torsdagens Wasde-rapport med opdaterede estimater for den globale kornbalance vil opskrive verdens  hvedehøst i 2017/18, vurderer Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar.

En faktor, der tæller med i ligningen, er også, at der er faldet tiltrængt nedbør i Ukraine og det sydlige Rusland, hvilket er til fordel for den resterende del af efterårssåningen og etableringsperioden. 

Der er dog også modsat rettede vurderinger. Analysebureauet AgResource påpeger, at produktionen på den sydlige halvkugle med Argentina og Australien er sat alt for højt, hvilket samtidigt vil få konsekvenser for den estimerede eksport ud af de to lande, der så er sat 4-5 mio. ton for højt.

I går blev Matif-hvedeprisen svækket på baggrund af de generelt optimistiske meldinger for størrelsen af høstårets hvedeavl.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.