Spinat mærket af ukrudtssprøjtninger
Hos Ole Holmenlund har 27 mm regn fået udlægget til at spire fint frem. De overvintrende afgrøder står godt, men vil gerne have vand snart.

"Regnen gjorde stor gavn og gav en god fremspiring i udlæg af både strandsvingel samt engrapgræs og hvidkløver«, siger Ole Holmenlund.

Han tilføjer, at der har været god effekt af ukrudtssprøjtningen i udlægsmarkerne, da jordmidlerne blev bragt ud, da der var god jordfugt. Det ukrudt, der er spiret frem siden da, bekæmpes med Fighter i den kommende uge.

Problemer i spinaten

Regnen gjorde også godt i de fem af de i alt 16 hektar med spinat, hvor der var problemer med fremspiringen.

Netop spinaten er det, der optager Ole Holmenlund mest lige nu. Det viser sig nemlig, at ukrudtssprøjtningerne har været rigeligt hård ved han-planterne.

Det er dog kun en mindre del af hanplanterne der er meget medtaget. Derfor vurderer Ole Holmenlund, at der er tilstrækkeligt mange han-planter til, at der kan sikres en god bestøvning over hele arealet.

Tørt frøgræs

Frøgræsmarkerne er blevet vækstreguleret. Der blev kørt med Moddus på grund af de tørre forhold.

Når perioden med køligt vejr er overstået, beslutter Ole Holmenlund, om det skal vækstreguleres en gang mere.

Faktaboks

Ole Holmenlund:

  • Driver Ny Holmegaard med 220 hektar ved Hårlev på Stevns. 
  • Afgrøder: Engrapgræs, rødsvingel, rajgræs, strandsvingel, spinat, sukkerroer, ærter, vinterhvede, maltbyg.
  • JB 5-7. 
  • Udfordring: Fremspiring af udlæg i tørre såbed.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.