Spinaten var kort, våd og tæt på at knække
Spinathøsten hos Hans Jørgen Hansen kunne være gået bedre. Sorten var meget tidligt klar og ekstremt kort.

Hans Jørgen Hansen var nervøs for, at hans spinat skulle knække i år. Afgrøden var tidligt klar til høst, og samtidig var den ekstremt kort i strået.

"Vi var bange for, at den skulle knække ned, fordi den var dårligt udviklet", siger Hans Jørgen Hansen.

Landmanden havde sået fem hektar spinat i år, hvilket er mindre, end han plejer at have kontrakt på. Afgrøden skal efter høsten renses og bruges til at så spinat til næste forår til blade og konsum.

"Den har givet under referenceudbyttet, men hvor meget tør jeg ikke sige. Jeg høstede den ret våd, og nu skal den tørres, og så svinder den jo lidt", siger Hans Jørgen Hansen.

Familien høster sammen

Hans Jørgen Hansens bedrift Tågeruplund driver 270 hektar planteavl. Sammen med sin kone og søn i 20'erne klarer de høsten på egen hånd.

Det betyder dog også, at de skiftes til at stå for høstmaden - det hele bliver gjort, som det lige passer bedst ind på dagen, siger landmanden.

Det næste på høstplanen er vårbyg. Indtil vårbyggen står klar bruger Hans Jørgen Hansen nogle timer i marken, hvor han luger ud i flyvehavren.

Med det indsendte billede deltager Hans Jørgen Hansen i Skyd Høsten bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord Skyd Høsten 2020

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.