Sprøjter testes på ujævn bane på IPM-dagen

På IPM-dagen testes også sprøjter.

I morgen, tirsdag, er der mulighed for på IPM-dagen hos Jeppe Mouritsen at se en række sprøjter i test, oplyser arrangørerne, LMO og Seges.

Det er en tilføjelse til programmet på IPM-dagen.

Sprøjterne vil først køre på ujævn bane, hvor bommens bevægelse frem og tilbage kan iagttages. Derefter er der kørsel ind i kile, hvor man kan se, at de enkelte bomafsnit automatisk lukker for sprøjtevæsken efter en linje.

"Det er sjældent at man har mulighed for at teste sprøjter under ens betingelser. Både selvkørende og trailersprøjter bliver testet," oplyser Hans Thostrup, teknisk rådgiver ved LMO.

Der testes Agrifac, Challenger med to selvkørende og måske en 36 m selvkørende Amazone.

Af trailere testes Bargam og Horsch.

IPM betyder Integreret plantebeskyttelse – hvis principper alle landmænd i Europa skal følge siden januar 2014. I IPM forsøger man at finde alternativer til brug af kemi og kombinationer af kemi og andre virkemidler.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.