Stærk amerikansk økonomi - verdens største selskaber viser vejen
Generelt er det de store teknologivirksomheder, der fører an i fremgangen.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

I denne uge kommer der en stime af både danske og amerikanske regnskaber.

Verdens mest værdifulde selskab kommer med regnskab i aften efter børsen i USA lukker kl. 22. Og allerede i går viste investorerne stor tillid til Apple, ved at sende aktien op med over 2 procent.

Tendensen i indeværende regnskabs sæson for første kvartal, er generelt en fremgang, og indtjeningen i de amerikanske virksomheder ligger i snit 10 procent højere end samme periode sidste år.

Snechok i USA kan koste 2,5 mio. ton hvede - stort hop i hvedeprisenMark Tirsdag 2. maj 2017 · 09:50

Generelt er det de store teknologivirksomheder, der fører an i fremgangen, da regnskaber fra, e-handelsplatformen Amazon, Microsoft og Alphabet (Google) i sidste uge overraskede markedet positivt, og førte til fine stigninger.

Herhjemme kommer der i denne uge også en strøm af regnskaber, blandt andet fra Danmarks største virksomhed målt på markedsværdi, Novo Nordisk. Og netop Novo Nordisk som ligger i mange danskeres pensionsportefølje, bliver spændende at følge, da selskabet har taget nogle solide tæsk ved de seneste 3. kvartals-regnskaber, og det seneste år er faldet med 27 procent.

Generelt har vi indtil nu set fine regnskaber fra de fleste virksomheder i Danmark, og forventer også det vil være gældende for de kommende regnskaber.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.