Stærk hvedehøst på vej fra oversete farmere
Bønderne i Nordafrika og Mellemøsten kan se frem til et løft i hvedeproduktionen sammenlignet med sidste sæson

Normalt er Nordafrika og Mellemøstens landmænd ikke i overskrifterne, men nu er der gode nyheder med de lokale farmere i centrum.

For vækstsæsonen kører nemlig for fuld tryk i Nordafrika og Mellemøsten, og indtil videre tyder alt på, at de lokale farmere kan se frem til et løft i hvedeproduktionen sammenlignet med sidste sæson, vurderer Jyske Markets.

På markedssiden er Egypten er igen i markedet efter hvede med levering omkring 1. april. Sortehavshvede står formentlig igen bedst i konkurrencen til at løbe afsted med den ordre, lyder vurderingen. 

 Tunesien er ligeledes i markedet, og det rygtes at både Saudi og Al-geriet forbereder en såkaldt tender. Den begrænsede reaktion i det fysiske marked i EU i går tyder dog på, at troen på at vinde ind på disse ordrer er begrænset. Hovedsageligt fordi det efterhånden i EU er svært at finde både mængder og kvalitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.