Start bekæmpelsen af ukrudt tidligt i raps

For at være sikker på at få bekæmpet ukrudt bør man bruge Command ved såning.

Sidste efterårs vanskelige forhold for ukrudtsbekæmpelse har lært os, at man skal bekæmpe ukrudt i vinterraps, når man har mulighed for det, fortæller Peter Westphael fra Landbo Limfjord.

»Mange er begyndt at springe over den tidlige ukrudtssprøjtning med Command m.fl. omkring såning, fordi de hellere vil bruge Belkar, der som den eneste virker mod kamille.

Det betød sidste år, at mange slet ikke fik bekæmpet ukrudt i efteråret pga. dårligt føre, regn eller blæst - eller fordi rapsen aldrig nåede 6-bladsstadiet, som den skal have for, at man må bruge den høje, effektive dosering af Belkar. Den lave dosering må bruges fra 2-bladsstadiet, men er i mange tilfælde ikke effektiv nok«.

Derfor bør man for at være sikker på at få bekæmpet ukrudt bruge Command ved såning.

»Dilemmaet er dog, at man let kommer til at bruge både Command, Agil, Belkar og Kerb og får en alt for dyr ukrudtsbekæmpelse. Så det er vigtigt at køre med tilpassede doseringer«, siger Peter Westphael.

Belkar virker effektivt mod kamille. Kerb er en vigtig resistensbryder og god mod græsukrudt, og Agil bekæmper spildkorn.

Læs flere aktuelle tips til markdriften i det nye nummer af fagmagasinet MARK, der udkommer tirsdag 7. juli.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.