Stor så-demonstration på Sjælland
3. september afholder VKST Planteavl stor sådemo med et bredt udsnit af såmaskiner på harvet og pløjet jord.

»Det er så vigtigt at etableringen af afgrøder bliver perfekt. Så jeg mener, det er meget aktuelt for de dygtige planteavlere at komme til VKST Sådemo«.

Det mener Lars Skovgaard Larsen fra VKST.

»Der vil være et bredt udsnit af såmaskiner på både harvet og pløjet jord. Vi forventer ca. 20 såmaskiner, der vil så vinterhvede. De bliver først præsenteret på harvet jord. Herefter vil såmaskinerne køre et træk på pløjet jord. Til sidst bliver der mulighed for, at de egnede såmaskiner kan køre et træk direkte i en vårbygstub med den snittede halm«, fortæller han.

Udover en præsentation af såmaskinerene, vil maskinkonsulenterne Søren Geert-Jørgensen og Christian Rabølle også fortælle lidt mere generel information om valg af såmaskine.

Strategi og valg af såmaskine

»Valg af såmaskine starter med valg af jordbehandlingsstrategi. Langt de fleste danske planteavlere kombinerer et system med pløjning eller stubharvning forud for såmaskinen. Den mest intensive strategi er pløjning, såbedsharvning og rotorharvesåning af alle arealer - og den mest ekstensiv direkte såning uden foregående stubharvning«, fortæller maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Ugens maskine: Kuhn til fremtidssikret såningMaskiner Fredag 16. august 2019 · 07:01

»Jordtype og sædskifte, samt krav til kapacitet og rettidighed har stor betydning for det rigtige valg af jordbehandlingsstrategi. Derfor ser vi desværre fejlinvesteringer i harver og såmaskiner, der passer dårligt ind i den strategi man skulle have. Hvis man gerne vil kunne så optimalt i stubharvet jord og på pløjet jord, så er der et stort udbud af gode såmaskiner på markedet. Det kan både være rotorsæt og skiveskærs-såmaskiner«.

Foreløbig liste over såmaskinerne. Der kan komme ændringer.

Skiveskærssåmaskiner:

 

Fabrikat

 

Model

 

Bredde

Pöttinger

Terrasem R4F

4 m

Lemken

Compact Solitair

4 m

Kuhn

Espro

6 m

Bednar

Omega

6 m

Kverneland

U Drill 4000+

4 m

Unia

Fenix 4000/6

6 m

Multiva

Forte FX 300

3 m

Väderstad

Rapid 400 C

4 m

Väderstad

Spirit 600 C

6 m

Amazone

Cirrus

6 m

Amazone

rotorsæt

4 m

Rotorharvesåmaskiner

 

Fabrikat

 

Model

 

Bredde

Pöttinger

Lion 4002

Aerosem 4002

4 m

Lemken

Compact solitair, bugs.

4 m

Kuhn

Venta NC

4 m

Maschio

 

4 m

 

Kverneland

E-Drill Maxi

4 m

 

 

 

Faktaboks

Sådemonstration 3. september 2019

Læs programmet her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.