Stor USA-hvedestat brænder: 25 hkg i snit og laveste udbytte i en generation
Udbytterne i Kansas vurderes at lande på 243 mio. bushels eller 37 bushels pr. acre, svarende til 25 hkg pr. hektar.

Den store amerikanske hvedestat i Midtvesten, Kansas, står til at hente den laveste hvedeproduktion hjem i 29 år.

Det står klart efter sidste uges såkaldte Crop Tour of Kansas, hvor en delegation på 90 mand estimerer udbytterne ud fra en lang række prøver og observationer, fortæller Jyske Markets.

Udbytterne i Kansas, der er en af de absolut vigtigste hvedestater i USA, vurderes i år at lande på 243 mio. bushels eller 37 bushels pr. acre (svarende til 25 hkg pr. hektar) mod 48 bushels i 2017, ifølge Reuters. 

Hvis det estimat holder vand helt frem til høst, vil det være den laveste produktion for staten i 29 år.

For hele USA estimeres produktionen af den vigtigste hvedetype, hard red winter wheat, for kommende 18/19-sæson at udgøre 610-630 mio. bushels mod 750 mio. bushels i 17/18 og 1.080 mio. bushels i 16/17, ifølge AgResource.

De globale lagre har dermed ikke længere råd til et større udbyttetab i Sortehavsområdet efter tørke i USA og oven i usikkerheden, der stadig er forbundet med arealerne og tilsåningen i Argentina og Australien.

Tendensen bekræfter udsigterne til let faldende hvedelagre for kommende sæson for første gang i fem  år - og derfor bør priserne holde sig over sidste års niveauer, vurderer Jyske Markets.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.