Store hvedelandes kvaler sender priser på optur
Hvedepriserne løftes af et højere prisniveau blandt nogle af de store eksportører som Argentina og Rusland.

Pilen for de globale hvedepriser fortsatte i går med at pege opad, rapporterer Jyske Markets.

I går steg hvede marts 2019 termin med 0,36 procent på Matif og 0,99 procent i Chicago.

Argentina og Rusland sætter priser op

Priserne løftes af et højere prisniveau blandt nogle af de store eksportører som Argentina og Rusland, hvor tempoet i eksporten for sidstnævnte er for nedadgående.

Udover at varerne i Rusland bliver sværere tilgængelige, så begynder vejret også at skabe komplikationer.

En koldfront vil indtage Sortehavet de kommende 10 dage, og som altid giver det risiko for frostskader
med temperaturer ned til -10 til -25 grader, ikke mindst da snedækket er beskedent.

Traditionen tro er der utallige skriverier om potentielle risici henover vinteren på den nordlige halvkugle. Men vi er stadig tidligt i sæsonen, og før end det bliver et egentligt problem, skal vi se tendenser af mere vedvarende karakter, vurderer Jyske Markets.

Russisk hvede har kurs mod højeste pris i et årtiMark Fredag 14. december 2018 · 11:32

Argentina øger med 13 kr. pr. hkg

I Argentina rapporterer analysebureauet AgResource, at FOB-priserne er eksploderet. På en måned er priserne steget 20 US dollars pr. ton og handler aktuelt i 236-240 US dollars pr. ton, svarende til ca. 155-158 kr. pr. hkg. 

For blot nogle uger siden var de argentinske varer med afstand den billigste oprindelse, men nu handler de omtrent paritet med de russiske varer.

Landmændene sidder tungere på varerne på grund af bekymringer om udbytter og kvaliteten efter større mængder nedbør. Private analytikere estimerer de argentinske udbytter til 17-17,8 mio. tons, hvilket er et par mio. tons lavere end USDA.

Brasilien importerer typisk 7-7,6 mio. tons møllehvede fra nabolandet. Det betyder, at de mængder, der er tilbage til det øvrige verdensmarked, begynder at blive begrænset.

Matif har endog meget svært ved at komme over 208 euro pr. ton (ca. 155 kr. pr. hkg) og lukkede i går for tredje dag i streg lige under niveauet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.