Stort studie konkluderer: Glyphosat er ikke til fare for miljø og sundhed

En tilbundsgående undersøgelse fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, konkluderer, at brug af glyphosat ikke udgør en risiko for miljø og sundhed. Det kan få stor betydning, når EU til efteråret skal afgøre, om det fortsat skal være tilladt at bruge glyphosat i Danmark.

Sidste år konkluderede EU’s kemikalieagentur, ECHA, at glyphosat ikke er kræftfremkaldende. 

Nu har et studie fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, konkluderet, at brugen af glyphosat ikke udgør en risiko i forhold til miljø og sundhed.

- Det er godt nyt, og det må veje tungt, når EU’s medlemslande senere på året skal stemme, om det fortsat skal være tilladt at bruge glyphosat i EU, siger Søren Torndal Jørgensen, Chefkonsulent, Vand & Miljø, L&F.

Han tilføjer, at blandt andet store lande som Tyskland og Frankrig ved sidste afstemning stemte mod en forlængelse af godkendelsen.

Med den nye undersøgelse fra EFSA, som giver uafhængig videnskabelig rådgivning om fødevarerelaterede risici, håber Søren Torndal Jørgensen, at landene vil ændre mening og forlænge godkendelsen af glyphosat.

Meget på spil

Seges har vurderet, at et forbud mod brugen af glyphosat vil koste dansk landbrug knap to milliarder korner.

- Vi har nu fået en videnskabelig blåstempling af produktet. Det er ubetinget positivt. Det faglige er således på plads. Det udelukker dog ikke, at afstemningen kan forpurres af politiske dagsordener, siger Søren Torndal Jørgensen.  
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.