Sukkerprisens fald er bremset
Sukkerpriserne er ved at nå bunden, vurderer handelsfirmaer.

De globale sukkerpriser har været ude på en rutsjetur det seneste år.

Nu er priserne steget en anelse - 0,9 procent for juli-futures - efter et fald på 25 procent de seneste tre måneder, skriver Agrimoney.com.

Årsagen er, vurderer analytikere, at prisen har nået det niveau, hvor det bedre kan betale sig at lave sukkerrør om til ethanol til biler end brændstof til maven.

Fødevarepriser i markant fald: Kun svinekødet stritter imod global nedtur Fredag 5. maj 2017 · 09:53

Handelsfirmaet Marex Spectron fastslår dog, at blot fordi man har nået denne tippebalance nu, betyder det ikke, at priserne vil stige igen. Det kan blot betyde, at sukkerpriserne har nået bunden.

Et andet handelsfirma, Sucden Financial, vurderer dog, at priserne godt kan nå endnu længere ned, før bunden er nået. Dog ligger balancepunktet omkring de 15 cent pr. bund, hvor sukkerpriserne handles omkring nu, vurderer firmaet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.