Sukkerroedyrker: Udsigt til rigtig godt udbytte
Hos Frederik Rasmussen er sukkerroerne flotte grønne, og prøveoptagninger fra fabrikken tegner et positivt billede af årets roehøst.

"Sukkerroerne ser rigtig godt ud. Lige nu er jeg meget optimistisk og håber, at jeg i år kan høste 14,5-15 ton polsukker. Det er betydeligt mere end de 13,8 ton polsukker, som jeg har høstet i gennemsnit pr. hektar over de seneste fem år."

Det fortæller Frederik Rasmussen, som tilføjer, at to svampesprøjtninger har holdt sukkerroerne sunde og grønne, selv om han kan finde lidt rust.

De 11,5 hektar sukkerroer, som ikke blev bejdset med Gaucho står også godt. De er dog sprøjtet tre gange mere end de roer, der blev bejdset med Gaucho.

Trækker såningen

Modsat mange andre landmænd har Frederik Rasmussen ikke sået vinterhvede inden 7. september for at konvertere tidligt sået vintersæd til efterafgrøder.

»Jeg regner med at så 85 hektar vinterhvede fra 15. september og ti dage frem. Derudover skal jeg så vinterhvede efter de 15 hektar sukkerroer, som jeg skal levere 10. oktober«, siger Frederik Rasmussen.

Han tilføjer, at den forholdsvis sent såede vinterhvede er bedre end vårbyg med det nuværende prisniveau for vårbyg.

Perfekt strandsvingel

De 19 hektar med udlæg af strandsvingel står perfekt. Det er pudset af og sprøjtet med DFF og Express.

De 20 hektar med udlæg af rødsvingel er sprøjtet med Agil, DFF og Express ligesom det også er blevet pudset af.

Rødsvinglen står dog tyndt. Det skyldes dels et tørt forår, hvor ikke alle frøene spirede, dels at vårbyggen var meget tæt.

Faktaboks

Frederik Rasmussen

  • Eriksholm ved Maribo
  • Driver 330 hektar planteavl
  • Sukkerroer, spinat, strandsvingel, rødsvingel, vårbyg og vinterhvede

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.