Svenskere tror på stigende hvedepriser
Trods lille stigning i hvedepriser, er der ifølge Agrocom ingen grund til at tro, at den lange trend er vendt.

Hvedeprisen har passeret bunden. Efter at have nået de sidste fire års lavpunkt i september er hvedepriserne på verdensmarkedet steget. Det skriver den svenske hjemmeside Jordbruksaktuellt i en markedskommentar.

Ifølge Palle Jacobsen, Agrocom, er der dog ingen grund til at tro, at trenden er vendt, selv om priserne på hvede er steget siden september.

”Den kortsigtede trend er steget, ja. Den har taget et lille bump opad, men den lange trend er stadig faldende, selv om den måske synger på sidste vers.

Det er en typisk misforståelse at tro, at priserne vil stige, fordi bunden er nået, men der er en tredje mulighed, nemlig at prisen vil bevæge sig vandret.

Vi vil se en længere periode, hvor priserne ligger mellem 85 og 105 kr., og vi ligger altså i den øverste ende af det interval.

Jeg tror ikke, priserne skal stige voldsomt,« siger Palle Jacobsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.