Svingende effekt af nitrifikationshæmmere til gylle
Landsforsøgene i 2018 viser med al tydelighed, at der er meget, vi ikke ved om nitrifikationshæmmere.

I landsforsøgene 2018 var der stor udbytteeffekt i hvede af at tilsætte nitrifikationshæmmer til afgasset gylle i foråret.

»Det var lidt overraskende, da nitrifikationshæmmeres effekt normalt er en mindre udvaskningsrisiko. Men gyllen blev udbragt i starten af maj, og så fulgte to-tre måneder uden nedbør.

Det vidner bare om, at der stadig er meget, vi ikke ved om nitrifikationshæmmere. Når vi forventer en virkning, så virker det ikke. Og når vi ikke forventer en virkning, ja så virker det. Derfor kan vi aldrig være sikker på, hvornår nitrifikationshæmmere virker - det er en slags forsikring«, fortalte landskonsulent Martin Nørregaard Hansen fra Seges på Plantekongressen.

Årets landsforsøg viste også, at der ingen effekt var af tilsætning af nitrifikationshæmmer til kvæggylle til vårbyg.

Og at tilsætning af nitrifikationshæmmer i svinegylle til vinterraps gav højere rapsudbytte ved udbringning forår - men ikke efterår.

Læs mere om gødskning i Magasinet MARK nr. 2, der udkommer i denne uge. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.