Sydamerikansk sojakæmpe truer amerikansk førsteplads
Brasiliens sojaproduktion estimeres til imponerende 118,4 mio. ton i indeværende sæson.

Brasilien er nu tæt på at overtage pladsen som verdens største producent af soja fra USA.

Senest har den brasilianske sammenslutning for planteolieproducenter, Abiove opjusteret den brasilianske høst denne sæson med 1 mio. ton til 118,4 mio. ton. Den fortsat imponerende fremgang i produktionen kan betyde, at det store sydamerikanske land indtager førstepladsen fra næste sæson, rapporterer Jyske Markets.

For sojadyrkerne i Argentina var varme og tørke plageånderne tidligere på sæsonen, men nu driller nedbør på op mod 3 mio. hektar. Sidste uge var 67 procent af arealet høstet, men regnmænder kan trække 0,5 mio. ton fra, og produktionen estimeres nu til 37 mio. ton.

Sojaprisen når højeste niveau i næsten to årMark Onsdag 14. februar 2018 · 11:19

Priserne på både sojabønner og skrå steg i går, efter optimistiske udmeldinger forud for en ny runde forhandlinger mellem USA og Kina på handelsområdet.

En aftale vil understøtte den amerikanske eksport betydeligt, selvom lave kinesiske svinepriser kan få efterspørgslen og importen på bønner og skrå til at stagnere for kommende sæson, lyder vurderingen hos Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.