Betalt indhold af Adama Danmark

Tænk i nye baner når svampestrategien planlægges

Forsøg fra 2015 viser, at det kan være nødvendigt at sprøjte helt op til 3–4 gange.

Forsøg viser også, at Folpan skal tilsættes de to første sprøjtninger for at undgå resistensopbygning, når der sprøjtes flere gange.

Den optimale behandling af vinterhveden vil være enten 0,3 Orius® 200 EW eller 0,25 Prosaro® - i blanding med 0,75 – 1,0 l Folpan® 500 SC. Dette giver en bred dækning mod de svampesygdomme, der forekommer tidligt på sæsonen. Forsøgene viser samtidig, at man ikke taber udbytte, og ej heller lider et økonomisk tab, ved at tilsætte Folpan 500 SC til behandlingerne.

Se i nedenstående graf over sammenligningsforsøget – hvor produkternes merværdi sammenlignes:

Orius og Folpan som blandingspartnere

Nye forsøg viser også, at gamle godkendte midler, specifik mod meldug, ikke virker særlig godt.
Orius er nu en af de bedste løsninger mod meldug, specielt efter at Tern ikke længere er godkendt i Danmark. Orius har god effekt på meldug og rust samt en nogenlunde effekt på septoria. I blanding med Folpan forstærkes virkningen mod septoria betragteligt.

Folpan er en stærk blandingspartner mod septoria for resistens opbygning

De eksisterende svampemidler står over for et stort pres, og effekten er faldet betydelig siden de kom på markedet.

Optimering af bekæmpelse er nødvendig for at beskytte triazolernes faldende effekt

Folpan 500 SC har multiside virkning og virker 3 steder i svampen, hvor alle andre midler kun virker et specifikt sted, med stor risiko for opbygning af resistens. Folpan 500 SC er et vigtig svampemiddel for fremtidens sygdomsbekæmpelse i korn.

Folpan 500 SC skal indgå i blandinger med triazoler for at optimere effekten: Optimer svampebekæmpelse, beskyt dine afgrøder for fremtiden med markedets stærkeste resistensbryder, økonomisk konkurrencedygtig blandingspartner og har en beskyttende virkning overfor de vigtigste kornsygdomme.

Du kan læse mere her om fordelene ved at bruge Folpan 500 SC.

Og her kan du se hvorfor du skal bruge Folpan 500 SC i din svampestrategi for at beskytte dine afgrøder bedst muligt: 

Emneord Adama, svampestrategi, septoria

Betalt indhold af Adama Danmark

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.