Tærskel lidt højere for at bekæmpe lus i vintersæd i november
Tærsklen for bekæmpelse af bladlus i vinterhvede og vinterbyg er lavt sat, og tiden til at få spredt virus af havrerødsot er nu kortere.

Drop bekæmpelsen af bladlus i vinterhvede og vinterbyg i november, hvis der kun er angreb omkring bekæmpelsestærsklen. Tærsklen er nemlig lavt sat, og tiden til at få spredt virus af havrerødsot er nu kortere.

Sådan lyder den generelle anbefalingfra landskonsulent Ghita C. Nielsen, Seges PlanteInnovation, efter at registreringsnettet i denne uge har foretaget årets næstsidste opgørelse af angreb af bladlus i vinterhvede og vinterbyg.

Der findes ingen bekæmpelsestærskel for bladlus om efteråret i vintersæd, fordi et varierende antal bladlus indeholder smitte af havrerødsot, og fordi det er ukendt, hvornår nattefrost reducerer antallet af bladlus.

Finder man dog bladlus på 2-3 procent af planterne, anbefales en bekæmpelse, såfremt marken er sået før ca. 20.-25. september.

Angrebene i denne uge er fortsat relativt lave. Der er fundet 2-3 procent angrebne planter eller flere i 11 af de fulgte 33 hvedemarker og i syv af de 22 fulgte vinterbygmarker, fremgår det af LandbrugsInfo.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.