Tørt USA-hvedebælte sender hvedepriser videre op
Tilbagevendende vejrmarked og eurosvækkelse sender Matif-hveden op.

Kan hvedeprisen fortsat løfte sig i det nuværende vejrmarked? Sådan har spørgsmålet lydt de seneste dage, efter at tørkeproblemer i blandt andet det sydlige hvedebælte i USA er indregnet i priserne.

Svaret kom i går, og det er et ja. Matif steg således i går med ca. 1,7 procent til 130 kr. pr. hkg og i Chicago til 0,66 procent til ca 115 kr. pr. hkg.

Analytiker: Vær sikker på god hvedepris - overvej at delsælge ny høst nuMark Mandag 14. maj 2018 · 10:59

Årsagen er en kombination af et tilbagevendende vejrmarked kombineret - i Europa - med en svækkelse af euroen, vurderer Jyske Markets.

I det i forvejen tørkeplagede sydlige amerikanske hvedebælte er der nemlig faldet mindre regn end ventet, og de næste dage lyder fortsat på tørvejr. Desuden er også hvededyrkerne i Australien og i Sortehavsområdet ramt af ugunstige forhold, som kan vise sig kritiske for udbytterne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.