Testbrugere af easyconnect roser især to ting

Easyconnect til påfyldning af planteværn er testet hos 31 danske landmænd.

Det lukkede påfyldningssystem (CTS) easyconnect er det seneste år blevet testet blandt 31 danske landmænd.

Rundspørge blandt testpersoner viser en overvældende opbakning til at tage systemet i brug fremadrettet.

Især systemets evne til lækagefri sammenkobling mellem kemidunk og kobleren, samt skylning af dunk vægtes og lovprises højt af testens deltagere.

Det fortæller Syngenta i en pressemeddelelse.

Testet hos 31 danske landmænd

I overensstemmelse med den europæiske brancheforening CropLife Europes forpligtelse til at gøre lukkede påfyldningssystemer (CTS = closed transfer systems) universelt tilgængelige, har arbejdsgruppen bag easyconnect i Danmark det seneste år fået systemet testet hos 31 danske landmænd.

Testningen har ført til småjusteringer af systemet, der korrigeres, inden produktet forventes lanceret i Danmark og Holland i 2022-2023, efterfulgt af Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

Af de 31 landmænd, der har testet systemet, er de 18 indtil videre vendt tilbage med besvarelser på et spørgeskema om deres erfaringer med easyconnect.

Langt størstedelen vil, ifølge undersøgelsen, anbefale easyconnect til andre landmænd, lyder det i pressemeddelesen.

”Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger fra de landmænd, der har testet easyconnect, hvor især systemets evne til lækagefri sammenkobling mellem kemidunk og kobleren, samt skylning af dunk scorer højt i vores spørgeskemaundersøgelse,” siger Carina Christine Skovmøller, chef for bæredygtighed, Public Affairs & kommunikation i Syngenta Nordic.

Nem og sikker betjening vægtes højt

En af de landmænd, der har testet easyconnect er Rasmus Eriksen på bedriften Sigridshøj, som har haft mulighed for at anvende systemet i hele 2021.

Systemet blev eftermonteret på den eksisterende sprøjte ved siden af dens originale påfyldningssystem.

”Selve dagligdagsbrugen med systemet har været god. En af de smarte ting er, at selve skylningen foregår inde i selve dunken, så der ikke kommer nogen vandpartikler ud i luften.

Når systemet er helt færdigt og lågene, der matcher til easyconnect, bliver leveret på produkterne, står vi over for en nemmere dagligdag,” fortæller Rasmus Eriksen og fortsætter:

”Mine erfaringer med easyconnect har alt i alt været gode, og det tiltaler mig, at man prøver på at sikre et endnu bedre arbejdsmiljø ved håndtering af planteværn.”

Se video om easyconnect hos Rasmus Eriksen her

Sidste småjusteringer

Testen er ligeledes blevet gennemført for at kunne imødekomme eventuelle forbedringsforslag inden den endelige lancering. Derfor gør gruppen bag easyconnect nu klar til at lave de sidste småjusteringer.

”De deltagende har foreslået flere praksisnære forbedringer til småjusteringer, som eksempelvis en forbedret målemekanisme. Den viden er vi utrolig glade for at få, og det er en vigtig del af testningen af systemet i Danmark,” fortæller Carina Christine Skovmøller.

Faktaboks

Easyconnect

  • Easyconnect-systemet består af to komponenter: et unikt skruelåg (låg) – som er monteret på dunken – og en kobling.
  • Det gør påfyldningen af sprøjtebeholderen hurtigere, nemmere og mere sikker end konventionelle metoder.
  • Systemet er udviklet af BASF i samarbejde med tredjepartsudstyrsprocenter, og det er tilgængeligt for alle interesserede parter i markedet.
  • easyconnect arbejdsgruppen består af interesserede virksomheder, der tester easyconnect i udvalgte lande. Fra og med september 2021 er de involverede virksomheder ADAMA, BASF, Bayer, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group og Syngenta.
  • Easyconnect-systemet er en åben teknologi, der er tilgængelig for alle interesserede parter i landbruget.
  • Andre aktører i den agrokemiske sektor, udstyrsproducenter eller andre parter, der er interesserede i at tilslutte sig lanceringen af easyconnect, opfordres til at kontakte en af de involverede virksomheder.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.