Tidlig såning af vintersæd spiller ikke just max i år

Ugen På Spidsen: Det er fristende at så noget af vintersæden inden 7. september for at slippe for at etablere så mange efterafgrøder. Men der er også gode grunde til at lade være, fx øget risiko for lejesæd, havrerødsot, udvintring og en række sygdomme. Og i år vanskeliggør sensommervarmen tilmed en effektiv bekæmpelse af ukrudt med prosulfocarb, skriver ugens klummeskribent på Mark.

De seneste år er der etableret omtrent 150.000 hektar vintersæd inden 7. september. Det er således 20-30 procent af vintersæden, der er sået tidligt.

Hvor stor en del af vintersæden, der er etableret inden 7. september i år, er der ikke fuldt overblik over. Men mon ikke arealet er faldende.

Det skyldes flere forhold.

Øget risiko ved tidlig såning

Tidligere har holdningen været, at tidlig såning af vintersæd øger udbyttet.

Den opfattelse er dog blevet...

Er du allerede abonnent? Så klik på login


Vil du læse mere?

Artiklen er forbeholdt vores abonnenter på magasinet Mark.
Køb et online abonnement til Mark og læs videre inden for få minutter.
Prøv 30 dage 30 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.