Tidspunkt for høst er afgørende for grønt krav
Afgrøde høstet før 1. juni tæller ikke med, når man skal opfylde krav om flere afgrødekategorier.

Det er den afgrøde, der kan konstateres på arealet i perioden 1. juni til 31. juli, der tæller med i det nye krav om flere afgrøder på bedriften i EU’s nye landbrugsreform.

Det skriver NaturErhvervstyrelsen i en nyhed.

Har man derfor etableret en afgrøde med græsudlæg, der høstes før 1. juni, vil det være græsudlægget, der tæller som hovedafgrøde. Det er typisk aktuelt for grønkorn.

Det betyder også, at græsudlægget ikke kan tælle med som eventuel efterafgrøde i et miljøfokusområde, da græsset nu betragtes som hovedafgrøde.

Anmeldes som græs

Dette har også betydning for, hvilken afgrøde man anmelder i sit fælleskema.

Er det græs, der er på arealet i perioden 1. juni til 31. juli, skal arealet anmeldes med den relevante afgrødekode for græs, selvom græsset oprindelig er etableret som udlæg i en anden afgrøde, der høstes før 1. juni, skriver NaturErhvervstyrelsen.

Skal kunne kontrolleres

Hvis en afgrøde med græsudlæg høstes i perioden 1. juni til 31. juli, er det vigtigt, at NaturErhvervstyrelsen ved kontrol kan konstatere, at der har været en anden afgrøde tilstede ud over græs.

Kontrollen vil benytte sig af luftfotos fra juni, men er det ikke tilstrækkeligt, vil der blive kigget efter stubbe eller andet, der kan vise, at der har været en anden afgrøde på arealet.

Kilde: NaturErhvervstyrelsen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.