Tjek dine tal i dag: Nyt værktøj viser klima-aftryk på markniveau

Danske planteavlere kan fra mandag 6. december se, hvor stort klimaaftrykket er fra de marker og afgrøder, de dyrkede i 2021. Det kræver blot, at man taster udbyttet ind.

Landbruget spiller en væsentlig rolle i forhold til at løse de klimamæssige udfordringer, vi står over for. 

Foreløbig er det dog meget uklart, hvad man som landmand præcis skal gøre, hvis man vil gøre noget godt for klimaet. 

Det bliver der nu gjort noget ved. 

Ved at taste sit udbytte ind i FarmTracking eller i MarkOnline bliver det nemlig muligt at se klimaaftrykket for sine marker. 

Udbytte spiller stor rolle

Det er Plante- og MiljøInnovation i Seges, der står bag de nye oplysninger. 

"Tallet, som den enkelte landmand kan se på Landmand.dk, er foreløbig ”en smagsprøve”, som færdigudvikles i 2022", siger Jens Elbæk, chef for Plante- og MiljøInnovation i Seges. 

Han tilføjer, at beregningerne blandt andet vil vise, hvor meget et stort udbytte har at sige for klimaaftrykket. Jo højere udbytte, jo lavere klimaaftruk pr. produceret enhed.

Kan sammenligne klimaaftryk

Beregningerne sker ud fra data i Mark Online, som giver det mest præcise datagrundlag for beregning af klimaaftryk på mark- og afgrødeniveau.

"Hvis du gerne vil se dit klimaaftryk for dine afgrøder og benchmarke med andre landmænd, så registrér dine udbytter i Mark Online inden 16. december 2021", lyder opfordringen fra Jens Elbæk.

På Plantekongres 2022 kan du høre mere om det nye klimaværktøj.
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.