Tjek dit kemiskab: Fem snart forbudsramte midler skal bruges op i foråret

Det er sidste frist for at bruge en række ukrudtsmidler. Tjek kemirummet, og brug de snart forbudsramte midler i tide.

Der bliver god plads i kemi-rummet i de kommende år. Kendte midler bliver forbudt. Det gælder både midler til bekæmpelse af svampesygdomme, ukrudt, skadedyr, bejdsning, vækstregulering og nedvisning.

I nedenstående kan du se fem eksempler på midler, som skal bruges i denne vækstsæson. Det er blot eksempler. Der er desværre mange flere midler, der glider ud.

Tjek selv dit kemirum, eventuelt sammen med din planteavlskonsulent eller ved hjælp af den gratis app KemiTjek.

Sørg for at få brugt de midler, som bliver forbudte - og husk at der også er forbud mod opbevaring af midlerne.

1. Express SX

Express SX er en ALS-hæmmer, og er kendt som et mini-middel. Det skal bruges eller bortskaffes inden 1. december 2019. Midlet skal altså bruges i dette forår.

Gennem de seneste år er der fundet eksempler på, at blandt andet fuglegræs, kornvalmue, kamille og hanekro har udviklet resistens over for minimidlerne.

2. Ally SX

Ally SX er også et minimiddel og skal ligesom Express SX bruges eller bortskaffes inden 1. december 2019.

3. Avaunt

Avaunt er et insektmiddel og skal bruges eller bortskaffes inden 1. december 2019.

I de kommende år forventes en perlerække af de mest brugte svampemidler også at blive forbudt. Helt præcist ti kendte svampemidler, hvoraf Bell, Opera, Juventus, Orius og Prosaro blot er eksempler.

4. Armure

Armure er et svampemiddel, og skal bruges eller bortskaffes inden 19. marts 2020. Midlet skal altså bruges eller bortskaffes i dette forår.

5. Bumper 25 EC

Bumper 25 EC er også et svampemiddel, som skal bruges eller bortskaffes inden 19. marts 2020. Midlet skal altså bruges eller bortskaffes i dette forår.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.