Tjek frøgræsmarken for græsukrudt og læg en plan for høst

Hvis der er områder i frøgræsmarken, fx en forpløjning, med områder eller pletter af græsukrudt, er det nu man bør lægge en plan for høsten. Og så er det lige nu optimale vejrforhold til at gennemføre væksteregulering af frøgræsser.

Gå frøgræsmarken igennem nu, og tjek om der står græsukrudt, som ikke er bekæmpet.

Sådan lyder et aktuelt råd til frøgræsavlerne fra Kristian Juranich, landskonsulent for frø hos Seges.

- Hvis der er områder i marken, fx en forpløjning, med områder eller pletter af græsukrudt, er det nu man bør lægge en plan for høsten. Noter de forurenede områder ned, og til høst kan man så eksempelvis dele frøet op i to partier, så man får et helt rent frøparti og et mindre rent parti.

- Det er svært at sætte tal på, hvor grænsen går for, at man skal dele en mark op i flere partier, men man kan sige, at man ved, det er galt, når man ser det, siger Kristian Juranich.

Han anbefaler i samme omgang at få slået kanterne rundt om frøgræsmarkerne for at forhindre indvandring af græsukrudt. 

Vækstregulering og svampe

Kristian Juranich peger også på, at det lige nu er optimale vejrforhold til at gennemføre væksteregulering af frøgræsser.

- Mange frøgræsmarker fik lidt vand sidste uge, temperaturen er stigende og torsdag i denne uge når vi helt op på 27 grader, og så gælder det bare om at komme ud med vækstreguleringen, siger han.

Generelt mener han, at frøafgrøderne er nogenlunde velforsynede med vand, bortset fra på lettere jorde uden vanding, hvor man bør passe på med at gå for højt i dosering ved en vækstregulering.

Han påpeger, at det i år kan svært at pege på en velegnet strategi for vækstregulering i frøgræsser.

- En del frøavlere turde ikke køre, mens det var tørt, og om man kommer til at køre en enkelt behandling eller en splitbehandling er lige nu ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at man har perfekte vejrforhold til at vækstregulere, hvis det er det, man har besluttet sig for, siger Kristian Juranich.

Han tilføjer, at det er muligt at medbringe et svampemiddel i samme kørsel som vækstreguleringen. Se forslag til løsninger mod svampe i rajgræs på LandbrugsInfo her

Man være særlig opmærksom på kronrust i rajgræsser samt rust i engrapgræs, der sidder lige under frøstanden inden planterne strækker sig. Følg også med i registreringsnettet. 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.