Tjek landmand.dk for din billigste løsning på efterafgrødekrav
14.000 landmænd modtager forslag til at opfylde efterafgrødekravet. I disse dage kan landmændene på landmand.dk se forslag til, hvordan de vælger den økonomisk bedste fordeling af efterafgrøder og andre virkemidler på deres bedrift.

Med fem forskellige typer efterafgrøder med hver deres regelsæt, mister selv erfarne landmænd og rådgivere nemt overblikket. Dertil kommer, at nogle af efterafgrøderne kan skiftes ud med tidlig såning, normreduktion eller brak.

Det er kompliceret, og derfor er computerkraft en god ven, når den bedste løsning skal findes.
 
Seges har nu første udgave af et program klar, som kan give et bud på, hvordan landmanden billigst muligt kan opfylde efterafgrødekravet.
 
"Vi har bygget en beregningsfunktion, som beregner efterafgrødekravet på den enkelt bedrift og viser, hvor mange hektar landmanden skal vælge af de enkelte virkemidler for at få den økonomisk bedste løsning," fortæller landskonsulent Søren Kolind Hvid, Seges. 

Inspiration til landmænd og rådgivere

Når landmændene logger ind på landmand.dk og vælger Virkemiddelvælgeren, vil de straks se forslag til, hvor mange hektar af de enkelte efterafgrøder, tidlig såning mv. som vil give dem den økonomisk bedste løsning på deres bedrift.
 
"Det er vigtigt at understrege, at der er mange individuelle forhold på en bedrift, som kan afgøre valget af virkemidler, men som programmet ikke kan tage hensyn til.

Derfor er det vigtigt, at landmændene og deres rådgivere ser virkemiddelvælgerens forslag som inspiration og ikke den endelige løsning," understreger Søren Kolind Hvid.
 
Læs mere her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.