Travlt forår for svenske planteavlere - skal så ekstra 135.000 hektar vårafgrøder
Størstedelen af de svenske  marker har ligget under sne i en måneds tid, så en del omsåning kan også komme på tale.

Svenske planteavlere skal - ligesom de danske kolleger - tilså et væsentligt større areal i foråret end normalt efter det våde efterår 2017.

Arealet med vinterafgrøder sået i efteråret er nemlig det laveste siden dyrkningsåret 2012/13, og hele 135.000 hektar lavere end tilsåningen i efteråret 2016, skriver den svenske netavis atl.nu

Anna Larsson, rådgiver for Lovang-gruppen i Östergötland, frygter desuden, at der efter en måned med snedække er udviklet udvintringssvampe på de svenske vintersædsmarker, og at det bliver nødvendigt med en del omsåning.

Oskar Gustafsson, planteavlskonsulent for Husholdningsselvskabet i Skaraborg, fortæller, at store mængder nedbør har resulteret i et stort kvælstoftab. Det vil derfor flere steder være behov for at gødske vintersæden tidligt med kvælstof.

Han forventer desuden strukturskader, men det er endnu svært at bedømme i hvor stort et omfang.

Med 17 minusgrader og en meter sne på markerne synes foråret under alle omstændigheder meget fjernt. 

Blandt andre venter den svenske landmand Tommy Andersson spændt på forårets komme, som ifølge atl.nu normalt ligger omkring den 20. maj. 

Tommy Andersson fik kun høstet 20 procent af sine afgrøder i efteråret, og hans første opgave bliver derfor at pløje alt ned i jorden. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.