Frøavler i Oregon høster topudbytter i rajgræs - og deler markplan med to naboer

Familien Hawman driver landbrug nær Hermiston i USA, hvor pivot-vandere har gjort området til et intensivt drevet landbrugsområde. Der høstes imponerende høje udbytter i frøgræs, kartofler, løg og andre højværdiafgrøder. Produktionen styres gennem vanding, hvor en del af gødningen og visse pesticider tildeles med pivot-vanderne. Et omfattende setup indsamler data, så produktionen kan effektiviseres yderligere.

Går man ind på Google Maps, og ser området nær Hermiston i det nordøstlige Oregon fra oven, ser man det tydeligt.

Ude midt i et barskt og goldt område rejser sig et plateau, hvor tusindvis af pivot-vandere danner grobund for en højproduktiv oase med højtspecialiseret landbrugsdrift.

Området strækker sig knap 100 kilometer i den øst-vestlige retning og cirka 50 kilometer i den syd-nordlige retning. Det gennemskæres af Columbia-floden, som leverer en stor del af det vand, som er...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.