Tre John Deere med klipper på rad og række i frøgræs
Tre ejendomme i midtsjællandsk driftsfællesskab forener kræfterne, når engrapgræsset skal skårlægges.

Frøgræshøsten er så småt i gang, og det gælder også på Mølleskovgaard ved Store Merløse på Midtsjælland, som drives i et driftsfællesskab med to andre bedrifter, Dineshøj og Hømgaarden, på tilsammen 600 hektar.

Hver af de tre bedrifter ejer en John Deere-traktor og en BCS-fingerklipper, og de arbejder fint sammen med skårlægning af 2. års engrapgræs af sorten Yvette, fortæller Anders Larsen, ejer af Mølleskovgaard, der har indsendt de flotte fotos.

Høsten af engrapgræsset ventes at ske på tirsdag næste uge.

De tre traktorer på billederne er alle af mærket John Deere og af modellerne 2250 med 4WD ejet af Dineshøj, 6330 med 4 WD ejet af Hømgaarden og 6220 med 2 WD ejet af Mølleskovgaard.    

Driftsfællesskabet har udover engrapgræs også spinat, raps, hvidkløver, byg og hvede i markplanen.

Andres Larsen deltager i konkurrencen Skyd Høsten Bedst med de tre indsendte fotos. 

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen her eller deltag med dine egne billeder her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr.: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel og vinterbyg
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.