Tre nye efterafgrøde-blandinger til økologer

ØkologiRådgivning Danmark har designet tre nye efterafgrøde-blandinger, der netop er kommet på markedet.

ØkologiRådgivning Danmarks konsulenter står bag tre nye blandinger, som DSV leverer frø til, og som sælges af firmaet KP-ØkoFrø under navnene CN-forår, CN-efterår og CN-Landsberger. Det oplyser Økologisk Landsforening i en presssemeddelelse.
 
De tre blandinger er målrettet forskellige situationer.

Der er en blanding til undersåning i korn om foråret, en blanding til tidlig etablering efter høst samt en blanding til etablering først i september. Alle indeholder kvælstofsamlende bælgplanter samt græs og urter, der opsamler kvælstof og beriger jorden med kulstof. Deraf blandingernes fornavn CN.
 
"Vi vil gerne gøre det let for økologiske landmænd at bruge blandinger. De tre nye blandinger kan dække mange af de behov, økologer har, og vi tror på, de kan bidrage til større succes med efterafgrøder, end vi hidtil har set," siger økologirådgiver Erik Kristensen, der er hovedarkitekten bag blandingerne.

Fokus på rødder og C/N

Når ØkologiRådgivning Danmark slår et slag for blandinger i stedet for artsrene efterafgrøder, er det for at få større effekt. Man får ganske enkelt mere for pengene.
 
"Tyske undersøgelser peger på, at blandinger samler og frigiver mere kvælstof end arterne hver for sig. Når rodprofiler og andre egenskaber er forskellige, udnytter planterne ressourcerne over og under jorden mere effektivt," forklarer Erik Kristensen.
 
Udover, at alle blandinger indeholder mindst én N-samlende art og er gode forfrugter, har ØkologiRådgivning Danmark lagt vægt på arternes rodprofiler og på andre faktorer, der fremmer frugtbarheden.

Alle blandinger er overvintrende, nogle arter fremmer svampevækst i jorden, og nogle efterlader stor biomasse i jorden og bidrager dermed til kulstofopbygning.
 
Blandingerne kan bestilles nu, men især hvis man ønsker at afprøve CN-forår, opfordrer Karsten Pedersen, KP-ØkoFrø, til at bestille udsæden snarest.

 

Tabel 1. Tre nye blandinger til efterafgrøder

 

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.