Tyrkiet på hvedejagt i Baltikum - mangel på nedbør bekymrer
Enkelte langsigtede vejrprognoser fortæller, at Europa vil gå et forår og sommer i møde med mindre nedbør end normalen

Tyrkiet har, som tidligere omtalt på Mark Plus , stoppet for importen af russisk hvede, og nu har tyrkerne vendt næsen mod nord i stedet, skriver Jyske Markets.

Tyrkiet skal således den seneste uge have købt op imod 300.000 ton fortrinsvis baltisk hvede, og mere skal være på vej hvis kvaliteten kan findes.

Og i går kom så meldingen fra den russiske landbrugsminister, at Rusland nedjusterer forventningen til den samlede korneksport fra tidligere 37 mio. ton til nu 34 mio. ton. Foruden kulden omkring Sortehavet begynder det nemlig at se tørt ud i dele af Europa og Ukraine/Rusland.

Russisk hvede pålagt kæmpe importafgift af naboerMark Fredag 17. marts 2017 · 09:45

Enkelte langsigtede vejrprognoser tegner et billede af, at Europa vil gå et forår og sommer i møde med mindre nedbør end normalen - og det er en situation der følges, understreger Jyske Markets.

I USA er marts måneds panik om tørke til vinterhvedemarkerne stort set visket bort efter et par uger med rigelig nedbør. Faktisk ser det ud til, at ville forsinke tilsåningen af majsmarkerne i Midtvesten, hvis vejrudsigterne holder stik. Situationen er dog ikke så grel endnu, at det markant kommer til at støtte majsprisen, lyder vurderingen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.