Tysk storlandmand køber 700 hektar ved Randers

Tysker køber 700 hektar landbrugsjord omkring Randers. Det er muligvis første gang det sker, og det er blevet meget lettere for udlændinge at købe dansk landbrugsjord.

Den tyske multimillionær Jan Richard Rinnert, der ejer det tyske firma Einhorn Agrar, har købt landbrugsselskabet SSN A/S, hvis hovedaktivitet består af at eje ejendomme og udøve planteavl samt udlejning af tørreri .

Det betyder, at han nu ejer fire gårde og 700 hektar jord omkring Kastbjerg, Udbyover, Skalmstrup og Støvring i Randersområdet, skriver Randers Amtsavis

SSN A/S fremlagde 28. februar 2014 et årsregskab, med et underskud på en halv million kr. Ifølge ledelsen skyldtes det dårlige regnskab, at man på grund af vinteren, måtte så store arelaer med vinterafgrøder om. Ud over store direkte omkostninger betød det også et større afgrødetab.

Jurist i Landbo Midt-Øst, Rasmus Klim Christensen fortæller, at det muligvis er første gang en udlænding køber landbrugsjord ved Randers.

"Altså, jeg har ikke en statistik over, hvor udlændinge ejer jord i Danmark, men det er nu mest i Vest- og Sønderjylland, mener jeg. Og det har fortrinsvis været hollændere, der har købt. Jeg har ikke lige hørt om, at der er solgt jord i Randers Kommune før, men det skal der da nok være. Men når der pludselig opkøbes 700 hektar, så bliver det jo meget synligt, og det bliver der lagt mærke til," siger Rasmus Klim Christensen.

nemmere for udlændinge

Det er lempelser i landbrugsloven, der gør, at det er nemmere for udlændige at købe dansk landbrugsjord. Blandt andet gælder reglen om, at det skal være en dansk landmand, der bestemmer på landbruget, ikke længere.

Der er heller ikke samme regler for bopælspligt. Før var der personlig bopælspligt, hvis landbruget var under 30 hektar, men den gælder heller ikke mere, og man kan omgå reglen ved at udleje stuehuset og blive boende i sit hjemland.

Rettet 20/2 2015, kl 13.06: Tilføjelse af oplysninger, hentet i SSN A/S årsregnskaber.

Emneord jordpriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.