Udsæd skal snart bestilles - hvis du skal have de bedste sorter

»Det er vigtigt at få bestilt sit udsæd til forårets såarbejde snarest muligt. Det gælder både vårbyg og andet vårkorn - men især også majs.

Det har nemlig været en svær høst i Frankrig i år, hvor kolberne mange steder ikke var fuldt udviklede. Og det betyder, at der er lavere mængder at få af visse sorter. Så man risikerer let, at det bliver grovvaren, der »bestemmer« ens sortvalg, fordi de bedste sorter er udsolgt. Og så får man måske sorter, der er for sene ift. jord og beliggenhed«.

Sådan lyder opfordringen fra Jens Lyhne Kristiansen, planteavlskonsulent hos LandboNord.

Han vurderer, at der umiddelbart er tilstrækkelige mængder af vårsæd.

15 fynske bedrifter: De bedste har dobbelt DB 1 i hvede, vårbyg og raps Mark 8. januar · 10:45

Men der bliver alligevel rift om de bedste sorter, da det ikke er alle, der har fået sået det vintersæd, de havde plan-lagt, og skal have vårsæd i stedet. Der bliver nok også en del omsåning.

»Vi ser nogle steder blanke marker, hvor kornet slet ikke er kommet op. Eller er gået ud, fordi der har stået vand på marken. Mens der i nabomarken kan stå en OK afgrøde. Så markernes tilstand bærer meget præg af, hvordan man har behandlet jorden, om man har sået i dårligt såbed, og hvor godt ens marker er drænede«, siger han.

Se flere praktiske tips til markdriften i årets første nummer af fagmagasinet MARk, der er udkommet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.