Udsigt til øget salg af øko-gødning

Øget rift om konventionel gylle samt nye regler om brug af gylle på økologiske brug. Det giver økologer udfordringer, og kan bane vej for øget sagt af øko-gødning.

Selv om økologer ikke må bruge handelsgødning, kan de høje gødningspriser meget vel få betydning for mange økologer til den kommende vækstsæson.

De høje priser på handelsgødning har nemlig skabt en større efterspørgsel efter gylle.

Situationen for økologerne bliver ikke just bedre af, at der er kommet nye regler for, hvor meget konventionel gylle de må bruge. Helt konkret så er den tilladte mængde gødning fra konventionelle husdyr sænket fra 107 kilo udnyttet kvælstof per hektar i 2022 til 43 kilo per hektar i 2023. Er den konventionelle gylle afgasset, må der dog bruges 65 kilo udnyttet kvælstof per hektar.

Disse forhold gør, at mange økologiske landmænd - især i Østdanmark, hvor der ikke er så meget økologisk gylle til rådighed, kan blive tvunget til at tænke i alternativer for at få tilstrækkeligt kvælstof på ejendomme. For nogle økologer kan det derfor være relevant at købe økologisk gødning i bigbags.

Forventer øget salg

På det danske marked har man i flere år kunnet købe Øgro. Til den kommende sæson byder Yara ind med deres YaraSuna. Begge gødninger er pelleterede gødninger, som skal indarbejdes i jorden.

- Vi har tredoblet salget af Øgro i løbet af de seneste fire år og forventer også øget salg til den kommende sæson, siger Henrik Stubager fra Daka.

Han tilføjer, at Øgro i officielle forsøg har givet gode merudbytter for placering i vårsæd.

Faktaboks

Øko-gødning i bigbags:

Øgro er produceret af Daka Denmark A/S. YaraSuna er produceret af Yara.

Gødningerne er godkendt på bilag to og må derfor bruges som ikke-økologisk gødning i økologisk landbrug. 

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.