Ugen på spidsen: Benchmark biomassen - mål din hvedemark med naboens i vækstsæsonen

Endnu et nyt spændende tilbud på vej til planteavleren, hvor du kan sammenligne biomassen i dine afgrøder med andre lignende marker i lokalområdet.

Det går stærkt lige nu med spændende nye tiltag indenfor planteavlen.

Sidste år kom CropSat, der gratis tilbyder alle landmænd satellitbaserede biomassemålinger til brug for gradering af gødning og sprøjtemidler - eller blot til at blive klogere på sine afgrøder og evalauere sit markarbejde.

Biomasse Benchmark

Nu lancerer Seges endnu et spændende fremtidstiltag - Biomasse Benchmark.

Det går i al sin enkelthed ud på, at man løbende i vækstsæsonen kan sammenligne udviklingen og væksten i sine afgrøder med samme afgrøder inden for de nærmeste ti kilometer. For eksempel kan man sammenligne sin hvedemarks biomasse med alle andre hvedemarkers biomasse i en radius af 10 km fra marken. 

Det bliver også muligt at dele markerne op i sorter og jordtype for at få en mere korrekt sammenligning.

Det får du ud af det

Personligt synes jeg, det lyder rigtig spændende at kunne sammenligne væksten i sine marker med lignende marker i lokalområdet.

Dels kan man få et bedre overblik over udviklingen i sine marker - i forhold til nornalen. Og dels kan man spotte  marker med dårligere vækst. Eller identificere problemområder i markerne. Og dermed blive i stand til at sætte mere målrettet ind de steder, hvor afgrøden ikke trives, eller måske bare ikke gror så hurtigt.

Det bliver også muligt at se hver marks biomasse over tid på en kurve - og dermed følge udviklingen i markerne gennem hele vækstsæsonen.

I magasinet Mark, der udkommer mandag 8. maj, kan du læse mere om det nye Biomasse Benchmark.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus "Ugen på spidsen" sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet MARK og Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.