Ugen på spidsen: Redaktørens valg - det vil jeg høre på Plantekongressen

Jeg glæder mig til årets plantekongres, der løber af stablen på tirsdag og onsdag i næste uge i Herning.

Denne artikel er normalt forbeholdt abonnenter på Mark Plus. VI har valgt, at du i dag kan læse artiklen uden login.

Plantekongressen byder sædvanen tro på rigtig mange spændende sessioner.

For mig er det uden tvivl årets højdepunkt at være til Plantekongres, hvor jeg kan høre det sidste nyt fra landsforsøgene og blive klogere på ny og spændende teknologi.

Først og fremmest vil jeg høre så mange landmænds-indlæg som muligt. Jeg synes, det er superspændende at høre, hvordan dygtige landmænd omsætter faglig viden og nye forskningsresultater til praksis og får det indpasset og videreudviklet på deres bedrift.

Ny teknik

Spændende er også alt nyt markteknik og ny teknologi.

I år præsenteres for eksempel nye teknikker til at optimere gylleudnyttelsen, hvor sensorer måler indholdet af næringsstoffer i gyllen direkte på gyllevognen.

Generelt er jeg fascineret af hele præcisionsjordbrugs-området. Derfor vil jeg også høre en session om robotter og en anden om udbyttelsen af data fra satellitter. Og selvfølgelig den om droner, der med rent Supermans-blik identificerer insekter og andre skadegørere i de californiske marker i USA.

Udland

Jeg vil også prioritere så mange af de øvrige udenlandske indlæg som muligt.

For eksempel vil jeg gerne høre mere om, hvordan landmænd i Oregon, USA producerer både rød- og hvidkløverfrø med succes i dag. Hvidkløverdyrkning er ellers tidligere især foregået i Danmark og New Zealand.

Jeg vil også gerne høre om  britiske erfaringer med præcisionsjordbrug gennem 24 år - i form af gradueret udsædsmængde og tildeling af næringsstoffer som N, P, K og Mg.

Og så vil jeg selvfølgelig ind og høre en spændende engelsk landmand og rådgivers erfaringer med Conservation Agriculture.

Nye dyrkningsformer

Netop Conservation Agriculture står generelt højt på min ønskeliste. Det er ikke hverdagskost at blive introduceret for en helt ny dyrkningsform, der siges at kunne løse mange af planteavlens problemer.

Conservation Agriculture fylder da også rigtig meget på årets kongres. Der er ikke færre end syv indlæg om emnet. Dem vil jeg prioritere højt.

Men jeg vil også ind at høre så mange som mulige af årets resultater fra landsforsøgene 2017 - både om ukrudtsbekæmpelse, sygdomme, skadedyr, lejesæd, gødning og meget andet. For det er trods alt de resultater, som den kommende vækstsæson især skal bygges på.

Plantekongressen varer kun to dage - puh jeg får travlt. Rigtig god Plantekongres derude.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Mark Plus "Ugen på spidsen" sætter Merete Hattesen og Lars Kelstrup, journalister og markfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinet MARK og Mark Plus, planteavlsugen i perspektiv.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.