Ugens vejr: Først sommervarme og derefter byger

Helt frem til torsdag kan hele landet formentlig nyde de lune temperaturer.

Solen og de varme sommertemperaturer giver ikke slip på Danmark endnu.
Efter en sommerlig weekend fortsætter mandag i samme gear med sol i hele landet og op mod 25 grader, lyder det fra DMI.

"Mandag bliver varm og solrig med mellem 20 og 25 grader. Ved kyster med pålandsvind bliver det dog køligere. Her kan det blive 16-17 grader eller koldere," siger vagthavende meteorolog Dan Nilsvall.

Det er et højtryk fra den sydlige del af Skandinavien, der får lun luft til at strømme op over Danmark. Det begynder at flytte på sig senere på ugen, og det betyder, at det bliver en smule koldere.

Samtidig begynder byger at banke på, selv om det fortsat er solen, der kommer til at præge dagene.

"Vejret tirsdag, onsdag og torsdag kommer til at ligne hinanden. Der er mulighed for lokale byger i løbet af dagene, men ellers sol og fortsat varmt," siger Dan Nilsvall.

"Der er tale om ganske lette byger i småtingsafdelingen. Man skal nok være heldig for at blive ramt," siger han videre.

Vinden bliver svag til jævn omkring øst. Ved Østersøen kan det stedvis blive op til frisk vind.
Ugen byder yderligere på lune sommeraftener, så man kan tænde op i grillen og spise udendørs. Det skal bare gøres inden fredag.

"Fredag starter solrig, men i løbet af dagen kommer der flere skyer. Særligt i den vestlige del af landet er der mulighed for enkelte byger, og det bliver generelt køligere," siger Dan Nilsvall.

"Det er også en forsmag på pinsen, da der lørdag og søndag kommer regn og byger de fleste steder. Det er typisk forårsvejr, at det skifter sådan frem og tilbage, så man skal endelig nyde vejret i starten af ugen, hvis man kan," siger han videre.

Fredag kommer temperaturen til at ligge på mellem 15 og 20 graders varme med let til frisk vind omkring nordøst. Nogle steder i Vestjylland kan det blive op til hård vind fra nordvest.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.