I en klippehule flere etager under jorden midt i det centrale Stockholm vokser der jordbær, solsikkeskud, rosenkål og broccoli. Det skriver netavisen jordbruksaktuellt.se.
Virksomheden Urban Oasis står bag de underjordiske mikrokulterer, som sælges i en lokal Ica-butik.
”Ideen er, at grøntsager ikke skal transporteres over lange afstande, og at byer kan bliver mere selvforsynende”, forklarer Albert Payaro, ejer af Urban Oasis, til jordbruksaktuellt.se.
Hydroponics
Afgrøderne dyrkes, ifølge jordbruksaktuellt.se, ved en metode kaldet hydroponics.
Planterne vokser et lukket og kontrolleret system, hvor temperatur, fugtighed og lys fra LED-lamper er styret, så planterne kan vokse konstant og jævnt.
Planterne kultiveres i en lille kasse med et vækstmedium, og det eneste input til systemet er vand.
Kasserne stables højt og vertikalt, og systemet kræver derfor ikke meget plads, skriver jordbruksaktuellt.se.
Relaterede artikler
Kommentarer