Undersøgelse: Nordjyder kommer til at så mest vintersæd om
Bayer har gennemført en spørgeskemaundersøgelse, som 400 landmænd over hele landet har svaret på.

Det bliver nordjyderne, som i størst omfang kommer til at så vintersæd om efter de seneste mange måneder med ekstraordinært stort nedbør.

Det indikerer en spørgeskemaundersøgelse fra Bayer, som 400 landmænd over hele landet har svaret på op til nytår.

Af de nordjyske landmænd oplyser 33 procent af respondenterne, at de skal så mindst 10 procent af vintersæden om, og 37 procent at de skal så under 10 procent om. 30 procent svarer, at de slet ikke skal så noget af vintersæden om.

Modsat slipper de sjællandske landmænd nådigst, og her svarer hele 83 procent, at de slet ikke regner med skulle så noget af vintersæden om.

Den milde vinter har efterfølgende rettet en hel del på afgrøderne efter undersøgelsen er afsluttet, men regn og fugt er dog fortsat en stor trussel i de ramte områder.

Respondenterne er alle medlemmer af Bayers Agro Klub, og er altså ikke udvalgt ud fra et mål om at opnå svar fra et repræsentativt udsnit af danske landmænd.

Forudsat at besvarelserne er repræsentative for hele landet vil der skulle sås 70.000 hektar med vintersæd om - men dette tal skal tages med et gran salt.

 

 Figur 1. Forventet omsåning af vintersæd forår 2020, fire regioner, i alt 400 bevarelser 

  

sbu

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.