Usædvanligt vejr i USA sender afgrøderne lavere

Fra januar til april er der kun kommet nedbør svarende til 35 procent af et normalt nedbørsår i USA.

Taktstokken i afgrødemarkedet svinges i øjeblikket af det amerikanske marked, hvor vejret og geopolitik spiller en fremtrædende rolle, og fredag var ingen undtagelse.

Det skriver Jyske Markets.

Det amerikanske vejrmarked viser små tegn på opblødning med udsigt til en smule regn omkring Kansas.

Det er dog vigtigt, at nedbøren lever op til prognoserne, da ned nedbøren i perioden fra januar til april i øjeblikket kun udgør halvdelen af sidste års og blot 35% af et normalt nedbørsår.

Mod nord fortsætter kulde og sne til gengæld med at præge prognoserne frem mod slutningen af april. De lidt bedre vejrprognoser lagde sig fredag som en tung dyne over afgrødemarkredet, med prisfald over hele linjen.

I aften offentliggør USDA nye estimater for de amerikanske hvedekonditioner, men med baggrund i sidste uges vejr, skal vi ikke forvente en væsentligt forbedring.

Blot 30% af vinterhveden var i sidste uge kategoriseret som god eller meget god.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.