USA-afgrøder ramt af markant prisfald
I går faldt afgrødepriserne på Chicago-børsen med op mod fire procent - priserne har dog rettet sig noget i nattens handel, ifølge Jyske Markets.

På Chicago-børsen faldt afgrødepriserne markant i går med fx fald for hvede på 3,63 procent, for majs på 2,02 procent og for sojaskrå på 3,83 procent.

Årsagen til gårsdagens rutsjetur skal finde i, at både vinterhvedemarkerne i USA og sojamarkerne i Argentina oven på en periode med tørre tilstande blev ramt af nedbør.

Det betød, at investeringsfondene solgte massivt ud af kontrakterne for sojabønner, hvede og især fra meget høje beholdninger af majskontrakter, forklarer Jyske Markets.

Priserne er dog allerede kraftigt på retur i nattens handel. De ugentlige tal for afgrødetilstanden i USA kom nemlig i går aftes, og de viser fortsat ringe forhold for hvedemarkerne. I Kansas er således kun 11 procent af hvedemarkerne vurderet i god eller meget god form.

På Matif var prisfaldet mandag som sædvanlig begrænset, fordi de spekulative handler her er færre end på de amerikanske børser - og man slap med et minus på på 1-1,5 procent.

Jyske Markets vurderer, at prisfaldet kan blive af kort varighed og ikke bør bekymre, dels fordi de aktuelle priser på russisk hvede pt. er rekordhøj for indeværende sæson, og dels fordi efterspørgslen i afgrødemarkedet kan betegnes som "fast".

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.