USA-farmere har sat turbo på forårssåningen
Der er nu tilsået 39 procent af majsarealerne mod 17 procent ugen før.

Selv om varme og tørke plager den sydlige del af det amerikanske hvedebælte, er der trods alt også fremdrift i markarbejdet i USA med en efterhånden normal tilstand mod nord.

Der er således kommet godt skred i såningen af vårafgrøder, rapporterer Jyske Markets.

Der er nu tilsået 39 procent af majsarealerne mod 17 procent ugen før. For sojabønner er 15 procent af arealerne tilsået mod 5 procent ugen før, og for vårhveden 30 procent mod 10 procent ugen før.

For vinterhveden er der en anelse bedring at spore i afgrødetilstanden med en stigning fra 33 procent til 34 procent i kategorien god-meget god.

Ifølge Jyske Markets vurdering er de amerikanske hvededyrkeres udbyttetab nu fuldt regnet ind i priserne, og en eventuel opadgående pris vil kræve en forværring af tilstanden i Sortehavsregionen, Argentina eller Australien.

Med lidt bedre vejrudsigter faldt hvedepriserne i går på både Chicago og Matif med henholdsvis 2,80 procent for juli-termin og 0,59 procent for maj-termin. 
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.