USA-hvede i pæn stigning efter stærke eksporttal
Fredag steg Chicago-hveden for marts termin 2019 med godt 3 procent til 128 kr. pr. hkg.

En kombination af stigende amerikansk eksport af afgrøder og forlydender om, at russiske eksportører har svært ved at finde kvalitetshvede, sendte fredag Chicago-hveden for marts termin 2019 op med godt 3 procent til 128 kr. pr. hkg, rapporterer Jyske Markets.

For hveden overraskede det ugentlige eksportsalg med over 700.000 tons, og samtidig blev der annonceret eksportsalg på 224.000 tons til en ukendt destination.

Efter længere tids fravær, begynder det russiske forsyningsbillede også igen at fylde i nyhedsspalterne.

De russiske FOB-priser rørte i sidste uge igen på sig, i takt med forlydender om, at eksportører får sværere og sværere ved at skaffe højkvalitetshvede.

Markedet ser den høje amerikanske eksport som et tegn på at den russiske eksport endelig er ved at miste fodfæste. Det er et forhold, der har stjålet massivt spalteplads i nyhedsbilledet henover efteråret, men som prismæssigt endnu ikke rigtigt er kommet til udtryk.

I slutningen af denne uge vil markedet blive lidt klogere på, om tallene kan bekræftes, eller om der foreløbig var tale om et engangsforhold, vurderer Jyske Makets.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.