USA-hvede slap bedre gennem uvejr end ventet
Andelen af USA-vinterhvede i god/meget god stand er blot faldt fra 54 procent til 53 procent.

I forrige weekend blev flere stater i USA ramt af tornadoer og snevejr. En første melding lød på et muligt usbyttetab på op til 2,5 mio. ton hvede. Efterhånden som markerne nu er blevet tilset, meldes de egentlige skader dog at være begrænsede, ifølge Jyske Markets.

Således fortæller de ugentlige afgrødebedømmelser, at andelen af vinterhvede i god/meget god stand blot faldt fra 54 procent til 53 procent. 

De nyeste tal viser også, at der er godt skred i tilsåningen af de amerikanske majsmarker, som frem til sidste søndag var steget fra 34 procent til 47 procent, mens andelen af de tilsåede vårhvedearealer var steget fra 31 procent til 54 procent.

Snestorm i weekenden sender hvedeprisen opMark Mandag 1. maj 2017 · 10:24

De positive afgrødemeldinger - som formentlig var hovedårsagen - fik  i går hveden på Chicago-børsen til at falde med næsten to procent, og majsen med lidt over en procent. Sidste uge var kornafgrøden eller på prismæssig optur som udløber af uvejret.

Den europæiske hvede faldt i går med ca en procent.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.