USA-hvede stiger i pris - fire mio. hektar hårdt ramt af vejret
Frygt for yderligere forværring af amerikanske hvedemarkers tilstand giver prisløft til hvede.

USA-hvede for maj-termin tog fredag et lille hop på 1,6 procent til 105 kr. pr. hkg på frygten for, at den i forvejen dårlige tilstand af hvedemarkerne bliver yderligere forværret.

I aften mandag dansk tid udkommer den ugentlige USDA-rapport for afgrødernes tilstand, og så vil det blive afsløret i hvilken retning pilen peger. Oven i kommer at en ny kuldefront truer i det centrale USA, ifølge Jyske Markets.

Vejret sætter hveden under pres i både USA og Europa Mark Onsdag 28. marts 2018 · 10:38

I den seneste afgrøderapport fra USDA for en uge siden blev andelen af hvedemarker, som er i "god eller fremragende" tilstand, bedømt til 32 procent mod 51 procent sidste år på samme tid. Årets tal er det laveste i 16 år. 

Til høst i 2018 har amerikanske farmere vinterhvede på 13,3 mio. hektar, og heraf blev 4 mio. hektar vurderet til at være i "dårlig eller meget dårlig" tilstand i seneste rapport for en uge siden. Især delstaterne Kansas, Texas og Oklahoma er ramte.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.