USA-hvede vipper russiske varer af pinden for stor ordre
Amerikanske Cargill sælger to laster hvede til Egypten, som Rusland ellers har siddet tungt på.

Rusland har hele sæsonen siddet tungt på eksporten af hvede til en af de store importører, nemlig Egypten. Men nu har USA fået et gennembrud, rapporterer Jyske Markets.

Fredag kom det nemlig frem, at amerikanske Cargill havde tilbudt to laster amerikansk hvede til Egypten til 219 US-dollar pr. ton frit ombord (ca. 144 kr. pr. hkg), hvilket var klart laveste pris trods højere transportomkostninger end konkurrenterne.

Den vundne delordre er overraskende, men bekræfter at de amerikanske varer er konkurrencedygtige. Det var med til at fyre op under Matif-møllehveden i fredags, der steg 1,63 procent til 202,50 euro pr. ton (ca. 151 kr. pr. hkg) for december 2018 termin.

Europæiske hvedepriser står i vadested Mark Onsdag 24. oktober 2018 · 12:56

Flere tæsk til Australien?   

Medvirkende til fredagens prisstigning var også, at en erklæring fra det australske konsulentbureau Abares, der indikerer at landets produktion af vinterafgrøder viser faldende tendens i forhold til september-rapporten.

Udbytterne i New South Wales, Victoria og Queensland vurderes samlet at falde til 53 procent under gennemsnittet. Med den nye melding kommer estimatet for produktionen til at ligge i niveauet 16-18 mio. ton, vurderer Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.