USA-hvedepriser får ekstra vind i sejlene på tørkefygt
Prisstigningerne i USA skyldes fornyet frygt for at tørke har givet uoprettelige skader på vinterafgrøderne.

Vejrudsigterne går for tiden de amerikanske hvededyrkere imod, og det sætter sig i priserne. I løbet af sidste uge steg priserne og igen fredag bød Chicago på en stigning, denne gang med 2 procent til juli-terminen, og stigningen er fortsat i dag.

Den amerikanske stigning kom efter Matif lukkede, og den europæiske børs ventes derfor at kvittere med stigninger i dag mandag, vurderer Jyske Markets.

Prisstigningerne i USA skyldes fornyet frygt for, at tørke har givet uoprettelige skader på vinterafgrøderne. Nedbørsunderskuddet fortsætter således i store dele af de amerikanske vinterhvede. Derudover går såningen heller ikke som planlagt for vårhveden, hvor temperaturen i flere områder ikke er optimal.

Hvedepriser skyder i vejret på begge sider af Atlanten Mark Torsdag 26. april 2018 · 14:57

Uden for USA er der også i det østlige Australien tørkeproblemer, og de første tendenser opleves i disse dage også i Sortehavsområdet, hvor udviklingen vil blive fulgt nøje den kommende uge, oplyser Jyske Markets.

I Canada viser nye estimater, at avlerne overraskende har sået et større vinterhvedeareal end ventet, men den meddelelse er altså blevet overskygget af de verserende tørkeproblemer andre steder.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.