USAs vinterhvedeareal i frit fald - måske prishop til foråret
Analysebureau estimerer vinterhvedearealet i USA til ny høst til 31,1 mio. acres - det laveste i 110 år.

I USA er arealet med hvede til ny høst presset helt i bund på grund af de lave priser.

Og skruen strammes endnu en tand for vinterhvedearealet i en ny prognose fra et amerikansk analysebureau. Det rapporterer Jyske Markes i en afgrødekommentar.

En USDA-prognose fra november estimerede vår- og vinterhvededarealet til ny høst til det laveste i næsten 100 år.

I en ny prognose fra analysebureauet Informa Economics er estimatet for vinterhvedearelat til ny høst på 31,1 mio. acres mod 32,7 mio. i år, og det vil rent faktisk være det laveste areal med vinterhvede i 110 år, ifølge Jyske Markets.

Oven i må farmerne lide den tort, at vinteren byder på et nedbørsunderskud, og markerne er derfor i ringere forfatning end normalt for året.

Vil udsigten til en lavere hvedeproduktion i USA få priserne til at stige?

Måske. Dels har investorerne en høj andel af spekulativt solgte kontrakter. Dels trækker Jyske Markets en parallel til en lignende sitation for vinterhvedemarkerne i  vinteren 2013/14.

Her var vinterhvedearealet endda større, og hvedepriserne 20 procent højere end nu. Meget tørre forhold i USA i februar-marts medførte dengang en stigning i hvedeprisen på 30 procent, og sideløbende steg Matif med 20 euro pr. ton (ca. 15 danske kr. pr. hkg).

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.